dinsdag 26 augustus 2014

September een maand vol veranderingen!


September wordt een maand vol met nieuwe avonturen. Het wordt een hele drukke maand en ik vind het ook best wel spannend wat er op dit moment allemaal voor mijn deur staat! Benieuwd wat er in September mij gaat brengen? Lees snel verder!

Hoe het allemaal begon... Twee jaar geleden begon mijn zoektocht naar een kamer, om op mijn zelf te gaan wonen. Ik heb er inmiddels heel wat gezien en ik kan je vertellen daar werd een mens niet blij van. Het was vaak heel klein, heel vies, te duur, te ongezellig, te ver weg etc. Nee ik bleef nog wel even veilig en warm thuis wonen. Totdat afgelopen dinsdag er opeens een oproepje op mijn Facebook pagina stond. Een oud buurtgenootje ging weg uit haar kamer en zocht een nieuwe huurster! Het was een grote kamer met een balkon, dicht bij het centrum en het was ook redelijk betaalbaar. Enthousiast reageerde ik meteen en kon de volgende dag komen kijken. Ik was helemaal in mijn nopjes totdat ik savonds een berichtje kreeg dat een huisgenootje in haar kamer wilden.
Balen, want daar ging die leuke kamer dacht ik. Maar het huisgenootje had ook een onwijs leuke kamer, een beetje kleiner maar het zag er schattig uit.

De volgende dag ging ik samen met mijn vriend en zijn moeder kijken en de dag erna met mijn eigen mama. Het was een groot huis op een goede locatie, alles wat netjes verzorgd en goed geregeld en het was nog betaalbaar ook. Dit was wel een hele mooie kans en ik besloot om de kamer te nemen.
Gisteren heb ik het contract getekend en vanaf 1 september ben ik de officiële huurster, helaas kan ik er pas 6 september in vanwege al het doorschuiven. Maar dan kan ik beginnen met schilderen, tapijt eruit halen en inrichten! Spannend:)

Lange tijd keek ik er echt tegenop om mijn fijne huisje bij papa en mama te verlaten, maar voor het eerst zie ik het niet als een groot eng zwart gat, maar als een fijne stap naar volwassenheid. Het wordt vast heel erg wennen, maar ik weet zeker dat het vast goed komt. Want hè als iedereen het kan, kan ik het ook!

Een andere grote verandering die eraan komt is mijn stage! Vanaf 1 September tot half April loop ik 4 dagen in de week stage bij het AMC op de afdeling Human Resource Management. Dit betekend dat ik 5 dagen in de week werk, mijn horeca baantje blijf ik ernaast doen. Het wordt dus een hele hectische tijd maar vast een zeker ook een hele leuke tijd!

Ik heb er heel erg zin in, maar vind het ook erg spannend! Over alle vorderingen en een kamer tour zal ik zeker posten als ik daar de kans voor heb.

Woon jij al op kamers? & heb je nog tips voor mij?

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd meid met je kamer!! Super spannend. Geniet ervan! :D Ook van je stage natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo wat veel nieuws zeg! Gefeliciteerd met je kamer :) Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen