maandag 27 oktober 2014

Healthy kaneel scones


Vroeger vond ik scones echt niet lekker, hartige taart met jam wat een combinatie.. maar sinds een tijdje vind ik ze juist onwijs lekker. Grappig hoe je smaak kan veranderen! Samen met mijn lieve schoonzusje die tegenwoordig in Londen woont, heb ik healthy kaneel scones gemaakt & vandaag deel ik het recept met jullie!

Wat heb je nodig?

♥ 275 gram speltbloem  
♥ Half zakje bakpoeder♥ Snufje zout♥ kaneel naar smaak 
♥ 1 ei
♥ 3 eetlepels honing
♥ 100 ml volle kwark, zure room of karnemelk 
♥ 2 eetlepels suiker

♥ 30 gram boter 

Alles verzamelt? Aan de slag!

1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
2. Meng dan de bloem, bakpoeder, boter en suiker in een beslagkom met elkaar. Voeg naar smaak kaneel en een snufje zout toe. Meng het geheel totdat je een kruimelig geheel hebt.3. Meng in een andere kom het ei, de kwark/room/karnemelk en honing met elkaar. 4. Doe dan de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng met je handen tot je een stevige bol hebt.5. Maak van deze bol 12 kleine bolletjes en leg deze op de bakplaat.6. Neem wat soya of melk en smeer hiermee de bovenkant van de scones in met een kwast.7. Je kan voor de versiering nog wat kaneel en suiker op de bovenkant van de scones strooien. 8. Zet de scones in de oven en bak ze in 10-12 minuutjes af.



Thats all! Het is echt een makkelijk recept en oh zo lekker!

4 opmerkingen:

  1. Het ziet er zo lekker uit! ik heb alleen nooit het geduld om iets te bakken... Leuke blog heb je, ik volg je nu via bloglovin! XO
    www.ingewm.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, snap ik helemaal! Maar het is echt makkelijk & snel gemaakt hoor:)

      Verwijderen