vrijdag 3 januari 2014

Happy New Year!


Gelukkig nieuw jaar allemaal! Het is de afgelopen twee weken iets te stil geweest op mijn blog, dat kwam omdat ik het erg druk had met cadeautjes kopen en andere leuke dingen doen. Waardoor het schrijven van artikelen (ook super leuk) er maar niet van kwam. Sorry hiervoor! Ondertussen is het al kerst geweest en zijn we ook alweer aan een nieuw jaar begonnen! Het gaat echt zo hard.. Ik hoop dat jullie hele leuke kerstdagen gehad hebben en het nieuwe jaar goed zijn begonnen! Misschien heb je wel goede voornemens om nu toch echt eens meer te gaan sporten of ga je aan een nieuwe studie beginnen dit jaar. Wat het ook is ik wens je veel succes en doorzettingsvermogen! Zelf heb ik ook een paar voornemens/doelen, benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder!

Normaal ben ik niet zo van de voornemens.. Maar dit jaar ga ik er toch eens aan beginnen en het leek me leuk om ze met jullie te delen.

1. Positiever in het leven staan. Ik ben snel geneigd chagrijnig te worden als iets niet lukt en denk bij voorbaat ook snel dat iets niet gaat lukken. Dit is absoluut niet goed voor mijn mood en het heeft totaal geen zin. Mijn omgeving word er niet blij van en ik ook niet, dus dit is zeker iets om aan te werken. Mijn moeder zegt altijd: 'Smile! It kills time between disasters' en daar ben ik het helemaal mee eens!

2. Flexibeler zijn. Ik wil graag dat iets gebeurt zoals ik het gepland heb en zoals ik denk dat het goed is. Als dit niet gebeurt raak ik best wel van slag en wordt ik chagrijnig. Het is vooral als ik me ergens op heb verheugd en dan gaat het anders dan dat ik zou willen.  Een voornemen voor dit jaar dus om niet van slag te raken als iets net even anders gebeurt. Gewoon kalm blijven en ach misschien wordt het nog wel veel beter of leuker dan dat ik van te voren had gedacht.

3. Motiveren voor school. De afgelopen paar maanden heb ik mezelf met veel gezucht en gesteun naar school gesleept. Ik vond de lessen saai, het huiswerk veel en haalde er absoluut geen energie uit. Waar ik het eerste jaar redelijk fluitend naar de lessen ging, heb ik het dit jaar een stuk minder naar mijn zin. Ik weet bijna zeker dat de studie die ik doe wel de juiste studie is, maar dat de manier van lesgeven is niet echt mijn ding. Daardoor deed ik weinig huiswerk en haalde ik tentamens allemaal maar net. Ik weet dat er veel meer inzit en geef mezelf nu dus ook een schop onder mijn kop, want dit heeft lang genoeg geduurd.

4. Leuke spontane dingen doen! Ik hou heel erg van reizen en leuke dingen doen (wie niet..). Maar het geld en het geregel, het moet perfect geregeld zijn, houden me altijd een beetje tegen. Mijn vriend vind dat je van het leven moet genieten en leuke dingen moet doen en daar heeft hij hartstikke gelijk in! Niks lijkt me zo vreselijk als mijn hele leven lang hard werken met het idee dat je met je pensioen wel gaat genieten. Eindelijk is het zover en overlijd je ineens. Nooit leuke dingen gedaan of spontane reisjes geboekt. Nee hoor dat gaat mij niet gebeuren! Daarom wil ik dit jaar wat meer leuke spontane dingen doen, gewoon een paar dagen naar Londen of Parijs. Een dagje naar Maastricht of gezellig een etentje geven voor vriendinnen. Het maakt niet uit wat het is, als het maar leuk is en ik er blij van word.

5. 21 diner geven. Dit jaar word ik op 17 April alweer 21 jaar en dit wil ik vieren met al mijn lieve vrienden en vriendinnen. Daarom wil ik een diner geven rond mijn verjaardag waarin iedereen mooi gekleed komt en we genieten van heerlijk eten. Dit kost wel wat, dus hier moet wel even voor gespaard worden!

6. Op kamers. Ik merk steeds vaker dat ik snak naar mijn eigen plekje. Even geen gezeur en regels van thuis, gewoon leven zoals jij wilt leven. Lekker lang in bed blijven liggen 's ochtends en niemand die zeurt dat je echt eens moet stofzuigen, heerlijk lijkt me dat! Natuurlijk vind ik dit ook hartstikke eng, maar het word tijd dat ik me niet door die angst moet laten tegen houden. Dit jaar op zoek dus naar mijn droompaleisje.
7. Memory in a jar. Laatst kwam ik een heel leuk idee tegen om een Memory in a jar te maken. Dit is een pot die je gedurende het hele jaar vult met briefjes waarop allemaal memories op staan. Dit kunnen herinneringen zijn van een gaaf feest of een mooie quote. Iets waar je die dag blij van werd. Dit schrijf je op het briefje en gooi je in de pot. Aan het eind van het jaar maak je de pot open en lees je alle briefjes!

8. Bloggen! Het bloggen bevalt me erg goed, het kost wel veel tijd want ik wil graag minstens 2 artikelen per week schrijven maar met een beetje goed plannen kan dit prima!

Zo dit waren mijn 8 grote voornemens/doelen voor 2014. Daarnaast wil ik natuurlijk ook gezonder eten, meer bewegen en meer sparen. Maar dat zijn van die standaard dingen, natuurlijk niet minder belangrijk. Deze doelen had ik al in mijn hoofd zitten, maar het is goed om ze even op geschreven te hebben dat geeft toch wat meer overzicht!

Wat zijn jouw doelen/voornemens voor 2014?

2 opmerkingen:

 1. Hee,

  Heel leuk artikel en goede voornemens! ;-)
  Ik volg je! Volg je me terug?

  Liefs,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel! Ik ga zeker even een kijkje nemen op je blog:)

  BeantwoordenVerwijderen