maandag 10 februari 2014

Een hele speciale verjaardag...


Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! Na twee weken in het geheim een locatie geregeld, uitnodigingen verstuurd en boodschappen gedaan was het spannende moment aangebroken. Benieuwd waar het voor was? Lees snel verder!

Vandaag is mijn vriend 21 jaar geworden! Hoeraaa. Elk jaar vieren we door gezellig uiteten te gaan met de familie, maar een feestje wordt er nooit gegeven. Daar moest dit jaar maar eens verandering in komen dachten we. Dus sloegen mijn schoonouders, schoonzusje en ik de handen in een en gingen aan de slag om een Suprise party voor hem te regelen.Allereerst waren we opzoek naar een geschikte locatie, het werd een onwijs leuk zaaltje midden in de stad. Er was een barretje, 2 grote tafels met stoelen en een grote lounge hoek. Allemaal gemaakt van strandhout, waardoor het een strandachtig sfeertje had. Helemaal top, want wij wilden een feest geven met als thema strand/surf omdat mijn vriend zelf fanatiek surft. Helemaal ideaal was dat we ons eigen eten & drinken mochten regelen, zodat er precies was wat wij wilden zonder dat het meteen super duur werd. Locatie, check!

Nu nog een muziek lijst maken en we wilden graag surfposter ophangen voor het echte strandgevoel. We verzamelden versiering, paraplu prikkertjes en opblaasbedden. We kochten een opblaasbare HOERA & 21 om het helemaal af te maken.

Een geheim facebook event en whatsapp groep werd aangemaakt en alle vrienden en familie werden uitgenodigd. Super spannend, want je bent toch altijd bang dat iemand zich per ongeluk verspreekt of dat hij het facebook event zou zien. Iedereen was extra op zijn hoede, zodat hij niks zou merken. Want als iemand snel iets door heeft dan is het mijn vriend wel.

Vrijdagavond vertelde ik hem dat ik de volgende dag toevallig vrij was en omdat ik op zijn verjaardag (maandag) tot laat naar school moest, zouden we zaterdagavond gezellig uiteten gaan om het alsnog te vieren.  Ik had een tafeltje gereserveerd bij Parels om half 7 en het restaurant ingelicht dat we om 20.15 weg moesten vanwege de party.

Eindelijk was het dan zover, de dag van de suprise party was aangebroken. 'S ochtends vroeg mijn vriend nog even of hij er echt precies om half 7 moest zijn. 'Ja, want ik heb gereserveerd! Dus probeer nou alsjeblieft op tijd te zijn.' Het mooiste was dat zijn vader zogenaamd moest werken en zijn moeder zogenaamd de hele dag yoga lessen had. Ik ging zogenaamd sporten en mijn opa bezoeken. Op die manier was iedereen de hele dag 'offline'. Het goot van de regen, dus zijn ouders zouden mij afzetten bij de sportschool zodat ik niet zou hoeven fietsen. Zijn vader zou doorrijden naar zijn werk en zijn moeder naar Yoga. In plaats daarvan reden we naar Schiphol om zijn zusje op te halen, die uit Londen kwam.

Meteen daarna reden we door naar de Sligro om boodschappen te doen. In een mini auto volgepropt met bagage en boodschappen reden we door naar de bakker die een speciaal een taart gemaakt had. Hilarisch was het. 4 mensen tussen de kratjes bier, broden, meloenen en een taart. 

Smiddags maakte ik nog snel wat hapjes klaar samen met mijn moeder en mijn schoonouders en schoonzusje regelden nog wat voor de muziek. Om half 6 vertrokken we naar het zaaltje om alles klaar te zetten en te versieren. Ik ging nog even snel langs het restaurant en vertelde dat het om een suprise party ging en mijn vriend niet mocht weten dat we om 20.15 weg moesten.  Om 10 voor half 7 had ik met mijn vriend afgesproken bij de V&D om daarna samen door te fietsen naar het restaurant. Omdat het zaaltje aan de andere kant van de V&D ligt dan mijn huis, fietste ik om zodat hij geen argwaan zou krijgen. Ik kwam gewoon zogenaamd van huis.

Natuurlijk was ik gespannen en bang dat ik het zou verraden, dus probeerde ik mezelf tot rust te krijgen. Terwijl we de fiets parkeerde vroeg mijn vriend 'Welk restaurant is het?' Uit zijn stem hoorde ik dat hij wel iets van een verrassing verwachtte, maar niks zag. Eenmaal in het restaurant herkende de bediening mij onmiddellijk, maar ze deden net alsof ik er voor het eerst kwam. We kregen een romantisch tafeltje en hebben heerlijk gegeten.  Ondertussen kreeg ik rond 20 uur berichtjes, dat ik echt wat later moest komen zo rond half 9. Want er moesten nog mensen komen vanaf het station en het was een chaos. Pfff nog langer rekken dus... Om kwart over 20 ging mijn vriend even naar het toilet en snel trok ik een meisje van de bediening aan haar jasje.  Dat ze echt moest rekken want we mochten pas om half 9 weg. Ze lachte en liep snel weg. Net op tijd want mijn vriend kwam alweer terug. Ik bestelde nog een koffie en een thee om de tijd wat te rekken. De bediening deed net alsof ze het vergeten waren, echt top! Om 5 over half 9 rekende we af en liepen het restaurant uit.

Tijdens het eten had ik verteld over een kamer die ik wilde bezichtigen hier in de buurt. Het lag aan een binnen tuin en was super mooi. Ik stelde voor om daar na het eten even naar te kijken en mijn vriend stemde in. We namen de fietsen en gingen naar de straat waar zogenaamd de kamer zou zijn.
Terwijl we de straat binnen fietste hoorde ik keiharde muziek en schreeuwde mijn schoonmoeder 'Ze komen eraan!!' Ohnee.. zou het dan op het allerlaatste moment mis gaan. Ik hoopte maar dat ze snel stil zouden zijn. Ik zette mijn fiets neer, waardoor mijn vriend een beetje verbaasd reageerde maar ook zijn fiets op slot zetten.
'Hier moet het ergens zijn'. Ik deed de deur van het zaaltje open, het was pikkedonker en stil. 'Kom maar binnen' zei ik tegen mijn vriend. Aarzelend stapte hij de donkere ruimte in. Opeens ging het licht aan en riep iedereen 'SUPRISE!!' Het was zo mooi versierd en iedereen had een Hawaiiaanse ketting om. Echt onwijs leuk! Mijn vriend was een beetje verbouwereerd dat zijn vader en zusje er allebei bij waren. Maar hij vond het heel erg leuk om iedereen te zien.
Het werd heel erg gezellig en iedereen heeft genoten. Aan het eind van de avond waren we allemaal doodmoe van de stress en spanning, maar het was het zeker waard!

Heb jij ooit een suprise party gegeven?

2 opmerkingen:

  1. Echt super leuk gedaan! Fijn ook dat alles geheim heeft kunnen blijven.. dat is zo moeilijk, knap van jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha het was ook echt super spannend om allemaal te organiseren! Maar zo leuk dat het gelukt is:)

      Verwijderen