zaterdag 1 maart 2014

DIY laptophoes

Afgelopen week heb ik voor het eerst mijn eigen laptop gekocht en daar moet natuurlijk een hoes omheen. Omdat ik nergens een leuke hoes kon vinden, besloot ik er zelf een te maken. Hoe ik dat gedaan heb? Lees snel verder!

Voor deze DIY heb ik gekozen voor grijs vilt, dit is een wat dikkere zachte stof. Ik vind dit heel mooi en een beetje luxe-achtig staan. Je kan natuurlijk ook voor een andere stof kiezen, maar dit moet je dan vaak wel eerst voeren anders is het te dun.

Wat heb je nodig? Een stof, schaar, naald, draad wat een beetje stevig is en iets om je laptophoes mee dicht te maken. Je kan kiezen voor houtje touwtje, klittenband, linten of elastiek. Ik wilde eerst voor een houtje touwtje sluiting gaan, maar omdat een knoop je laptop kan beschadigen heb ik gekozen voor een elastiek.

Laten we beginnen. Allereerst moet je de maten van je laptop opmeten. In mijn geval was dit breed: 34,7 cm, lengte: 23,9 cm, dikte: 2,25 cm.  Mijn stof was 45 cm bij 60 cm. Neem het wat ruimer, zo weet je zeker dat je genoeg stof hebt voor het maken van naden.
Leg je laptop even op de stof neer, zodat je een goed beeld krijgt wat het handigste is kwa afmetingen. Hou minimaal 1cm tussen de rand en je naad. Speld alles netjes af en het stikken kan beginnen. Ik heb het met de hand gedaan, maar je kan het natuurlijk ook op de naaimachine doen. Als je alle randen gehad heb kan je kiezen voor een flap net als ik. Hou dan aan de bovenkant ongeveer 7 cm vrij. De ene flap kun je omvouwen en vast maken en de andere flap hou je los. Ik gebruik een elastiek om de hele hoes heen om hem dicht te vouwen. Je kan ook een knoop op de flap maken en het op die manier dicht maken.


Klaar! Dit is mijn laptophoes geworden. Je kan wel zien dat het zelf gestikt is he? Haha. Ik ben hier geen kei in, maar vind dat juist ook wel leuk staan. Mijn laptop past er precies in en het staat ook echt super leuk. In totaal ben ik er ongeveer een half uurtje mee bezig geweest!

Je kan natuurlijk ook een telefoonhoesje of tablet hoes maken op deze manier. Het is echt makkelijk en leuk om te doen! Heb jij wel eens een laptop hoes gemaakt?

4 opmerkingen:

 1. Super leuk en origineel! Mooi zacht hoesje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja het is zeker zacht, heel fijn om te gebruiken.

   Verwijderen
 2. Superleuk gedaan, het ziet er echt heel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ben er zelf ook erg tevreden over, meestal ben ik een kluns in DIY'S! Haha.

   Verwijderen