dinsdag 27 mei 2014

Sushi taart van Foodness

Dit moet ik echt een keertje maken. Bij het zien van de foto begin je toch gelijk te kwijlen? Hmm ik kan niet wachten, benieuwd naar het recept? Lees snel verder!


Je kan deze taart met sushi rijst maken, maar ook met quinoa als een gezondere variant. Hij is dan misschien wel wat minder stevig, omdat sushi rijst alles aan elkaar plakt.

Nodig
400 gram quinoa of sushi rijst.
200 gram gerookte zalm
een halve komkommer
een avocado
2 el sesamzaadjes
5 el rijstazijn (mirin)
1 tl honing
4 nori vellen

Bereiden1. Spoel de quinoa even af in een zeef en kook het gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af en laat afkoelen.

 2. Maak een dressing van de rijstazijn, honing en een flinke snuf zout. Meng de dressing door de quinoa.

 3. Snijd de komkommer in dunne plakjes, evenals de avocado. Snijd of scheur de zalm in kleine stukjes.

 4. Begin je taart met een bodem van een dubbele laag nori, die je met een klein beetje water aan elkaar plakt. Ik knipte een rondje van alle vier de nori vellen, zodat je echt een mooie ronde taart krijgt. Stapel de helft van de quinoa op de onderste nori vellen, en boetseer of kneed met je handen tot je een stevige ronde plaat hebt. Bedek die met de helft van de komkommer en avocadoplakjes. Daarbovenop leg je de helft van de zalm, in kleine stukjes of plukjes.

 5. Ga verder met de tweede helft van je taart, door de twee overige nori vellen op de zalm te leggen, met daarbovenop weer een laag met de overige quinoa die je goed aandrukt. Daarover verdeel je de laatste komkommer en avocado, en je maakt het af met de laatste helft van de zalm.
Strooi er ter garnering wat sesamzaadjes over.

Dit recept komt van Foodness.nl echt een hele leuk online kookboek met heel veel gezonde gluten-, suiker- of lactosevrije producten.

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Nog nooit?:O Je weet niet wat je mist! Het is zo overheerlijk! Haha

      Verwijderen
  2. Wat gaaf! Ik houd niet van sushi (don't judge me) haha, maar ik vind dit wel héél erg leuk! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, wie houd er nou niet van sushi! Onmogelijk. Nee hoor;) Misschien vind je dit wel lekker?

      Verwijderen