zondag 29 september 2013

Parfumverstuiver

Voor mijn studie reis ik heel wat uurtjes met de trein. Soms in de haast vergeet ik om parfum op te doen. Maar ook na een lange dag school is het fijn om opnieuw je parfum op te kunnen sprayen, als je door moet naar een andere afspraak bijvoorbeeld. Maar om nou een hele parfumfles mee te sjouwen, die ook nog kan breken... Nee geen goed idee! Ik heb sinds kort de parfumstuiver ondekt. Benieuwd wat ik ervan vind? Klik op lees meer!


Er zijn meerdere merken die een parfumverstuiver verkopen. Zo heb je van de ICI Paris, Trivalo maar ook van de Etos en Kruidvat. Allemaal verschillen ze erg van prijs de duurste zijn rond de €11. Persoonlijk vind ik dit een beetje te duur, gelukkig zijn er dus ook goedkopere versies te vinden. Ik kocht mijn parfumverstuiver bij de Kruidvat, het was de laatste en bij de kassa kwam ik erachter dat hij ook nog afgeprijsd was van €3,79 naar €1,90. Helemaal goedkoop dus!

De parfumverstuiver is prachtig roze gekleurd en gemaakt van een metaal. In de verstuiver zit een s-vormig transparant deel waar je kan zien hoe veel parfum er nog in zit. Goed bedacht alleen door de vorm is dit lastig te zien.
 
Hier staat hoe je de parfum in de verstuiver moet doen. Je pompt de parfum in de verstuiver, geen geknoei dus met trechters of overgieten. Er past 5ml parfum in, dit is ongeveer 60 keer sprayen als het helemaal vol zit.

Ik heb mijn parfumverstuiver gevuld met mijn favoriete geur Calvin Klein CK in 2u. Deze draag ik op dit moment het vaakste, de kans dat ik een andere geur draag dan dat er in de verstuiver zit is dan het kleinst. Als je graag meerdere geuren afwisselt kan je natuurlijk ook meerdere parfumverstuivers kopen. Gelukkig zijn er verschillende kleuren verstuivers, zo raak je niet in de war. Het makkelijkste is dan om voor elke geur een andere kleur te gebruiken. Op die manier kan je afwisselen en heb je altijd een mini bij je.

Stel je wilt je verstuiver hervullen met een andere geur dan kan je de verstuiver met warm water schoonmaken. Dit doe je op dezelfde manier als dat je de verstuiver vult met parfum. Het onhandige hieraan is alleen dat je wel een speciale fles moet hebben die ook een parfumdopje heeft.. denk aan een spuitbus van Evian bijvoorbeeld.  Mocht je dit willen doen dan moet je de verstuiver helemaal vol met water vullen en net zo lang spuiten totdat de verstuiver geurloos is.
Wat mij betreft is dit een té tijdrovend klusje, als je net zo goed voor een paar euro een nieuwe verstuiver kan kopen.

In het begin was ik bang dat de verstuiver zou gaan lekken in mijn tas, dus verpakte ik het in een boterhamzakje. Dit is helemaal niet nodig, want lekken heeft ie niet gedaan!

Ik ben erg blij met mijn parfumverstuiver en zou er zeker meer van willen hebben! Super handig om standaart mijn favoriete parfum in mijn tas te hebben. De verstuiver weegt bijna niks, is makkelijk te vullen met een geur naar wens, goedkoop en werkt ook goed!

Had jij de parfumverstuiver al ontdekt?
4 opmerkingen:

 1. Dit staat ook op mijn te hebben lijst! Ik zag er laatst één bij Ici Paris maar die was €10, dat vond ik net iets te veel :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er eentje, destijds doen laten vullen en die is helaas leeg. Maar duurt het echt twee uur voordat 'ie gevuld is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor! Ik heb hem zelf gevuld met mijn eigen parfum, gewoon thuis. Je moet een paar keer heen en weer pumpen met de verstuiver op de fles net zolang totdat ie vol is. Dit duurde bij mij minder dan 10 min.. Waar heb je hem laten vullen?

   Verwijderen