Ik ben gek op appelflappen, lekker knapperig en zoet! Hmm en vooral als ze vers gebakken zijn. Vandaag ga ik je laten zien wat mijn recept is om appelflappen te maken. Het is heel simpel, snel en super lekker. Als ontbijt, lunch of als tussendoortje voor op school. Benieuw naar mijn recept? Klik snel op lees verder!
Wat heb je nodig?
- 1 grote appel of 2 kleintjes (het lekkerste zijn goudrenetten)
- 1 pakje bladerdeeg (10 stuks)
- Rozijnen
- Kaneel
- Optioneel kan je er suiker in doen.. ik doe dit niet.
Hoe maak je het?
1. Zet de oven op 200 graden en laat hem even voorverwarmen.2. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien terwijl je alles maakt.
3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes/blokjes.
4. Wel de rozijnen in water (5 minuten, daarna giet je het water af)
5. Meng het kaneel, de rozijnen en eventueel de suiker door de appelblokjes.
De appelvulling is nu in principe klaar.. ik vind het altijd erg lekker om de appelblokjes even te 'koken' in water. Ik doe er een héél klein beetje water bij en zet het op het vuur in een pannetje. Gewoon even laten pruttelen, wel blijven roeren!! Anders brand het aan. Hierboven zie je de appeltjes voordat ze 'gekookt' zijn.
Door dit te doen worden de appelstukjes wat zachter en smelten de smaken allemaal in elkaar. Dit doe je 5 minuten ongeveer, totdat alles er zacht uitziet. Zoals op de foto hierboven.
Tijd om het bladerdeeg te vullen! Vergeet niet het plastic van het bladerdeeg af te halen, dit is niet zo lekker om op te eten. Neem een schepje van de appelblokjes en bedek de helft van het bladerdeeg hiermee, neem niet teveel want dan gaat het niet meer dicht of het flapje gaat in de oven open.. Plak daarna de randjes op elkaar, wees niet te lief voor de randjes want ze gaan snel open. Dus plak ze op elkaar en sla de randjes daarna nog een keer dubbel. Doe dit met al het bladerdeeg, bijna klaar.. de oven is nu goed voorverwarmd tijd om de flapjes erin te doen.
Leg de appelflapjes op een bakplaat of rek met eronder een stuk bakpapier en zet ze 20 minuten op 200 graden in de oven. Hou de appelflapjes goed in de gaten terwijl ze in de oven staan, je weet maar nooit... ik heb ze een keer goed laten verbranden en toen kon ik ze helaas weggooien. Deze keer gelukkig niet!
Succes met maken! &Ik hoor graag of je meer van dit soort recepten wil zien op mijn blog. Maak jij vaak appelflappen?
Hmm ik maak zelf ook altijd appelflappen, heer-lijk
BeantwoordenVerwijderenZóó lekker! Ik maak ze eigenlijk nooit zelf, binnenkort toch eens doen volgens dit recept. Ik volg je trouwens op bloglovin :)
BeantwoordenVerwijderenAh leuk! Dankjewel:)
VerwijderenEen van mijn favorieten, samen met Apfelstrudl misschien, hmmm :-)
BeantwoordenVerwijderenMaar Apfelsturdl is ook heerlijk!
VerwijderenSuper lekker!! Mm!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk ben dol op appelflappen! Haha, heb er toevallig net eentje op:D
BeantwoordenVerwijderenKeep on bloggin'
Isabella
Oh lekker! Hier zijn ze helaas alweer op...
Verwijderen1x raden waar ik nu zin in heb... ;)
BeantwoordenVerwijderenKeep on bloggin',
Summer
Ooh ik krijg gewoon honger als ik dit lees.. Ik denk dat ik ze morgen even ga proberen te maken ;p haha
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd of het lukt! Vast wel.. zo moeilijk is het niet;) Eet smakelijk alvast
VerwijderenZo lekker, goed idee!
BeantwoordenVerwijderen