vrijdag 17 januari 2014

No buy maand update #1


De eerste No buy week is inmiddels voorbij en ik moet eerlijk zeggen dat het me best zwaar valt! De verleiding om even rond te snuffelen in de sale is super verleidelijk.. benieuwd hoe de eerste week is gegaan? Lees snel verder!


Vorige week woensdag begon ik met de challange en die dag begon al goed. Toen ik aankwam in Utrecht ontdekte ik dat ik mijn flesje water vergeten was.. grrr ik heb thuis al 4 flesjes staan, dus super irritant dat ik nu geld moest uitgeven aan water. Maar ik had een lange dag dus ik kocht bij de AH to go een flesje water €1,25... 

Donderdag had ik tot 16 uur college, ik had braaf broodjes meegenomen om te zorgen dat ik geen honger zou krijgen. Onderweg naar het station had ik nog 2 minuten de tijd om mijn trein te halen en helaas ik redde het net niet. De trein reed voor mn neus weg.. dat betekend 15 minuten wachten op een station vol verleidingen. Ik had toch wel erg trek gekregen en toen ben ik gevallen voor een pak chocolade koekjes €1,45. Absoluut niet de beste keus, maar het is verbazingwekkend hoeveel goedkoper slechte dingen zijn in vergelijking met gezonde producten, helemaal op het station.

De rest van de dagen ging het eigenlijk wel prima, natuurlijk moest ik wel wat boodschappen halen maar hè dit is allemaal nodig! Een mens moet toch eten, helaas is het wel duur aangezien ik graag biologisch eet en dat is niet goedkoop. Daarom besloot ik wat grotere verpakkingen te kopen, dit was misschien wat duurder maar ik doe er ook langer mee.

Maandag ging ik gezellig met 3 meiden van school sushi eten bij Sumo! Dit was al gepland dus ik wist dat ik hier natuurlijk geld aan uit ging geven. Daarna wilde de meiden nog even naar de Yves Rocher, verleidingen ten top! Veel producten waren in de sale, maar ik heb me ingehouden. Niks gekocht. Yes! Ook de H&M sale kon ik weerstaan, het helpt natuurlijk wel als er niks leuks te vinden is.

Helaas ging het gister een beetje 'fout'. Het begon er natuurlijk mee dat ik tentamen had, ik vind mezelf dan extra zielig haha. Ik had mijn trein gemist dus haalde ik een Latte machiato bij Starbucks jammieee! Maar wel weer €3,25 armer...


Na mijn tentamens ging ik nog even langs de kruidvat want mijn concealer was op. Ik had de koop daarvan al een beetje uitgesteld, maar nu moest ie toch echt vervangen worden. Tussen de make up schappen kon ik me heel goed houden, tot dat ik bij de kassa stond en een grote bak Catrice & Essence sale zag.. tussen alle spullen lagen 2 prachtige Stay matt lip creams. 02 smooth berry en 04 sissslky red, precies de kleuren die ik nog heel graag wilde hebben voordat ze eruit gingen! En deze beauty's kostte
€1,- per stuk! Deze heb ik dan ook meteen meegenomen. Niet helemaal de bedoeling, maar he ze gaan uit het assortiment en waren super cheap! (Het lijkt op de foto twee keer dezelfde kleur, maar dat is niet zo!)

Terwijl ik dit schrijf zit ik alweer te kijken op de site van ELF, ik wil heel graag nieuwe oogschaduwkwastjes en die van ELF zijn fijn en lekker goedkoop. Mijn bestelling staat voorlopig nog even op mijn wishlist, maar ik hoop ze snel aan mijn stash te kunnen toevoegen.

De eerste week zit er dus op. Het is niet helemaal vlekkeloos gegaan, maar ik ben zeker bewuster bezig met mn geld en dat is de bedoeling. Vooral op het station kan ik me inhouden! Het is jammer dat het sale is, want ik zou heel graag nog iets leuks willen score bij de Zara of Mango. Daarom ga ik maar niet  nog een keer de stad in, want dan is de verleiding wel heel groot. 'Gelukkig' heb ik aankomende weken  toetsweek dus ik zit veel binnen om te leren, dat scheelt weer verleidingen.

Onnodige uitgaven €7,81

2 opmerkingen:

  1. 7 euro aan onnodige uitgaven vind ik nog best meevallen. Had nog erger gekund ;-) en je bent je er bewust van dis komt komende werk vast goed, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat is waar.. maar elke week €7 aan nutteloze rommel tikt toch lekker aan! Dankjewel!

      Verwijderen