woensdag 8 januari 2014

No buy maand!


Jaja, je hebt het denk ik al op meerde blogs gezien.. vorig jaar zijn er heel wat No buy maanden gehouden. En gisteravond heb ik besloten dat het ook voor mij erg goed zou zijn om deze maand een No Buy maand te houden. Want de laatste tijd betrap ik mezelf erop dat ik steeds vaker iets kleins koop, met de gedachte 'het kost toch  maar een paar euro dus  ach lekker meenemen'. Mijn kamer puilt uit van de spullen en ik kan héél goed wat extra geld gebruiken. Benieuwd hoe ik dit ga aanpakken? Lees snel verder!

Waarom een No Buy maand?
 • Ik koop teveel prulletjes onder het nom van 'het kost maar een paar euro'. Zo gebeurt het vaak dat ik iets in de sale koop, omdat het zo goedkoop is.. maar ook Ebay is té verleidelijk! Al die dingen die ik koop zijn hartstikke leuk, maar ik heb ze helemaal niet nodig!

 • De laatste tijd zegt mijn pinpas iets te vaak 'Geen saldo'. Oeps! Het is natuurlijk ook een hele dure maand geweest met alle kerstcadeautjes, maar ondanks dat gebeurt het te vaak dat ik geld van mijn spaarrekening moet halen om de maand door te komen en daar is het geld echt niet voor bedoeld!

 • Broodje hier, koffietje daar.. Omdat ik in Utrecht studeer en elke dag heen en weer moet met de trein. Beloon ik mezelf net even te vaak met iets lekkers op het station. Het kost elke keer maar €2,50 maar elke dag €2,50  loopt toch hard op!

 • De zorgverzekering moet deze maand weer betaald worden en dat is een hoop geld..

 • Ik heb mooie doelen voor 2014! Uit huis en een feest voor mijn 21ste! Zonder geld kan dat natuurlijk helemaal niet.

Genoeg redenen dus om eens een maand even op de centen te letten! Mijn No Buy geld dus op make up, kleding, frustels en stations eten. Ik heb deze week al twee etentjes gepland staan en dat is helemaal prima, natuurlijk ga ik niet helemaal los! Maar ik mag wel gewoon wat drinken in de stad met vriendinnen of een keer uiteten. Het zijn vooral de extra dingen die ik te vaak koop, zonder reden. Wéér een extra foundation, wéér een paar oorbellen.. nergens voor nodig.. Dus eerst maar eens mijn kamer opruimen en kijken wat ik eigenlijk nog allemaal heb!

Het erge is nog dat terwijl ik dit typ, ik maar niet kan stoppen met denken aan het prachtige truitje dat ik heb zien hangen bij de Zara. Ik wil het zó graag hebben! Pff.. maar nee, ik ga echt niet dood als ik het niet koop. Dus lekker laten hangen.

Misschien is het wel leuk om hier elke week even een mini update over te geven? En ik ga denk ik bijhouden wat ik normaal zou kopen, als het geen No Buy was.. toch leuk om te zien wat ik bespaart heb! Zin om mee te doen? Laat het me weten bij de commenents. Dan kunnen we elkaar steunen, hahaa!

12 opmerkingen:

 1. Wat knap dat je een no buy maand gaat doen! Ik ben er nog over aan het twijfelen. Het lijkt me namelijk ontzettend moeilijk om een hele maand niets te kopen (ook niets van enkele euro's). Zo ga ik op zaterdag graag shoppen en neem ik altijd wel wat make-up of verzorgingsproducten mee naar huis. Dat mag ik wel gaan vergeten! En ook Bloglovin maakt het niet gemakkelijk met al die artikels over beauty & make-up. Ik ben alvast benieuwd naar je updates en wens je veel succes! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik vind het ook erg moeilijk! Al die leuke reviews en aanbiedingen! Het gaat meer om het eten dat ik op het station altijd mee graai omdat ik honger heb, als ik écht iets nodig heb mag ik dat natuurlijk kopen. Als je dit doet met een doel dan is het natuurlijk hartstikke goed, maar zo te horen heb je het niet nodig haha.

   Dankjewel voor je leuke reactie:)

   Verwijderen
 2. Thank you so much for the follow.
  Follow you back on bloglovin.
  Btw,I'm also on Instagram,maybe you like my account?
  Lovely greets from germany ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I feel ya met die prulletjes kopen, ben helemaal alixpress verslaafd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, terwijl al die kleine bedragen een heel leuk groot bedrag zijn waar we iets super gaafs van zouden kunnen kopen! Alixpress? Nog nooit van gehoord.. is dat een soort Ebay?

   Verwijderen
 4. Veel succes ermee! Je hebt gelijk, al die kleine dingetjes samen, dat telt tegen het einde van de maand flink op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ja klopt, toch zonde eigenlijk om dan steeds iets kleins te kopen als je er ook iets duurders van kan kopen!

   Verwijderen
 5. Succes! Ben benieuwd of het je lukt haha.

  BeantwoordenVerwijderen