woensdag 12 februari 2014

DIY olie-zoutscrub


Een paar maanden geleden hadden we thuis een heerlijke scrub gemaakt van Himalaya zout en allerlei soorten olie. Het rook heerlijk, was lekker grof en liet een fijn zacht huidje achter. Al snel was de scub op en ik wist niet meer waar ik hem gekocht had. Een paar weken geleden dacht ik, waarom maak ik de scrub eigenlijk niet zelf? Ik ben aan het experimenteren gegaan en het is gelukt! Benieuwd? Lees snel verder!

Dit zijn de ingrediënten die ik gebruikt heb om de scrub te maken. Ik heb gekozen voor gewoon zeezout, omdat Himalaya zout behoorlijk prijzig is. Je kan ook voor suiker kiezen, dit is alleen wat minder grof. De druivenpitolie had ik nog thuis en was speciaal voor in bad, ik vind het super werken maar heb je dit niet dan kun je ook gewoon voor olijfolie of iets anders gaan.

Omdat ik de scrub alleen voor mijn lichaam wil gebruiken heb ik niet alleen keukenzout, maar ook grof zeezout genomen. Op die manier is het wat grover van structuur, wat ik persoonlijk lekkerder vind. De druivenpit olie had van zichzelf al een lekkere geur dus ik heb geen geur of kleurstof erbij gedaan. Kies je voor een olie die niet zo lekker ruikt of wil je een mooie kleur erbij doen dan kun je dat er natuurlijk bij doen.
Dit glazen potje kocht ik voor €1,49 bij de Ikea gekocht. Je kan ook voor een andere pot kiezen. Het fijne hiervan is dat het in de badkamer kan blijven staan zonder dat er water in je pot komt, omdat het luchtdicht is. Ook is het makkelijk af te sluiten met een hand, als je onder de douche staat bijvoorbeeld.
Goed! Tijd om te mengen, maak eerst een heel klein beetje en probeer het uit op je huid. Is de verhouding goed en is de structuur van je scrub grof of zacht genoeg? Ik heb 250 gram grof zeezout en 250 gram keukenzout gemengd met 100ml druivenpitolie.

Thats it! Super makkelijk en heel erg lekker. Ook heel erg leuk als cadeautje voor Valentijn bijvoorbeeld!

10 opmerkingen:

  1. Super leuk!! je kan ook klein beetje kleur olie toe voegen voor kleur, of essentiele geur olie voor geur!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan inderdaad ook! De druivenpitolie die ik gebruikte had al een geur, dus vandaar dat ik hem weggelaten heb. Maar met lavendel geur of iets anders is natuurlijk ook heerlijk!

      Verwijderen
  2. Wat een leuke DIY. Ziet er heerlijk uit die scrub!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Hij is heerlijk grof en je huid is echt super zacht erna!

      Verwijderen
  3. Wat ren goed idee! Dag ga ik ook eens doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijne DIY! Ik ga ook eens een poging doen :)

    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben heel benieuwd of het lukt! &Wat voor olie je kiest.

      Verwijderen
  5. Super leuke DIY, zelf maak ik ook vaak zo een soort scrub. Ook heel erg leuk om cadeau te doen:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker! Super leuk om te krijgen en lekker budgetproof!

      Verwijderen