zaterdag 1 februari 2014

Lancome La vie est belle

Ik ben gek op parfum, er is geen dag dat ik de deur uit ga zonder parfum. Vaak draag ik maanden achter elkaar dezelfde. Met kerst kreeg ik van mijn vriend deze beauty en sindsdien ben ik verslaafd!

La vie est belle is een geur van Lancome die sinds vorig jaar op de markt is. Een hele vrouwelijke geur, die bedoelt is om vrouwen op te roepen van het leven te houden. Vandaar natuurlijk ook de naam 'Het leven is mooi'. De geur is een onwijs succes over de hele wereld en staat in Frankrijk zelfs op nummer 1! Dat zegt toch wel iets..

De glazen flacon is ontworpen door Georges Delhomme en staat voor Happiness. 63 jaar lang is het ontwerp van deze flacon bewaard gebleven, tot dat de perfecte parfum voor deze fles er was. Zelf vind ik het een mooie fles, maar niet de mooiste die ik ooit gezien heb. Het is een zware, massieve fles met veel glas. De strik om de hals van de fles en ook het kleine Lancome bloemetje in de dop zijn wel prachtige details. Waar ik wel helemaal weg van ben is het doosje. Prachtig wit met glitters erin, wauw!
Goed dan over naar de geur van deze parfum. La vie est belle is gemaakt uit meer dan 60 ingrediënten, heel erg veel dus! Maar niet alles is natuurlijk terug te ruiken, zo zit er jasmijn en oranjebloesem in. Maar wat je vooral ruikt is het hart van parchouli, iris, peer en zwarte bes. Het bestaat vooral uit een warme basis.  Een zware, zoete geur maar wel heel bloemig is zoals ik hem zelf zou omschrijven.

De geur was lange tijd alleen in Eau de parfum te krijgen. Soms kan dit iets té zijn, maar bij deze geur is het precies goed. Als je 's ochtends een spuitje op doet ruik je dit de hele dag en sterk ook. Heel fijn, want je hebt weinig nodig en je hoeft niet steeds bij te spuiten.

Sinds een maand heeft La vie est belle er een zusje bij gekregen La vie est Belle au Legere. Dit zusje is zachter en lichter en ook de geur is iets minder zwaar. Aan La vie est Belle au Legere is witte musk toegevoegd, maar de geuren lijken nog steeds heel erg op elkaar.
Ik ben gek op deze geur! &Velen zijn net zo enthousiast als ik. Het is zo lekker en vrouwelijk! Van deze geur ga ik nog lang genieten dat weet ik zeker. Zeker een aanrader dus om even te ruiken bij de parfumerie!

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum
30ml €60
50ml €85
75ml €110

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum Legere
30ml €57
50ml €80

5 opmerkingen: